En av de vackraste av trädgårdsstäder

Solhemsängen består av 57 radhus och 12 parhus byggt som en trädgårdsstad i färger som man blir glad av! Begreppet trädgårdsstad kännetecknas av måttlig täthet, låga hus, trädgårdar, traditionella gator, torg och platser.

En av de vackraste av trädgårdsstäder 1

Idén med en trädgårdsstad kom från England och i Sverige började man bygga trädgårdsstäder 1905. Idag tillhör trädgårdsstäderna de mest eftertraktade bostadsmiljöerna då de förenar fördelarna med att bo på landet och i staden.

En av de vackraste av trädgårdsstäder 2
Artikel i Dagens Nyheter 2003

Mitt i ett industriområde i västra Stockholm växer det upp radhus av engelsk typ och flerfamiljshus i funkisstil. Här planterar folk häckar och målar grindar på helgerna medan pendeltågen till Bålsta susar förbi

2018 behövde yttertaken renoveras. Till vår stora glädje fick vi förtroendet att hjälpa föreningen att lägga om taken, bygga om takkuporna och uppdatera taksäkerheten.

En av de vackraste av trädgårdsstäder 3
Före renovering
En av de vackraste av trädgårdsstäder 4
Före renovering

Total takyta som lades om var dryga 5000 kvm, därtill 138 takkupor och 69 skorstenar. Nu är taken säkra och täta i minst 50 år framöver.

En av de vackraste av trädgårdsstäder 5
Efter renovering

Kontakta oss om ni vill veta mer om projektet eller hur vi kan hjälpa er!

Prenumera på vår tidning

DM TAK – Är takläggare i Stockholm med lång erfarenhet inom takläggning, plåtslageri, takmålning samt alla typer av takarbeten.

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här