Anrika Gamla Brandstationen i Bromma får sitt tak restaurerat

Kundgrupp BRF
Uppdrag Takläggning

När man nu åker på Ulvsundavägen mot Bromma flygplats, kan man se Gamla Brandstationens tak i ny prakt. En byggnad från 1915 med brant tak och mycket plåtdetaljer som kräver hög kompetens för att bli säkert, snyggt och tätt.

Det gamla taket som på åttiotalet lades om till betongpannor, revs nu 2018. Vid rivningen upptäcktes både takstolar och brädor som ruttnat på grund av de små läckor som pågått under en längre tid. Efter reparationer av trädetaljer så monterades en ny tjockare och mer elastisk underlagspapp. Därefter lades ny grövre läkt och på det monterades nya Vittinge lertegelpannor för att återskapa takets originalutseende. Samtliga plåtdetaljer byttes ut till perfekt måttanpassade plåtbeslag som nu bland annat kröner 19 fönsterkupor, 8 skorstenar, 73 meter fotränna och 2 takluckor.

I samband med renoveringen reparerades även några skorstenar och till sist monterades ett komplett system av taksäkerhet enligt dagens standard med snörasskydd, gångbryggor längs nock och takstegar jämnt fördelade över de olika takpartierna vilket gör det möjligt för takservicepersonal att underhålla taket framöver, vilket i sin tur kommer förlänga takets livslängd.Gamla brandstationen står nu åter stolt med sitt nya DM-TAK.

Ulvsundavägen

”Vi hade naturligtvis flera takläggare som kom och inspekterade taket. DM TAK var mer noga vid sin takinspektion, jämfört med de andra takentreprenörer. Och gav ett väldigt erfaret intryck. De kom på ett informationsmöte med medlemmarna och visade bilder på takets skador, sakligt och utan överdrifter förklarade de vad som behövde göras och varför.
Sen lämnade de en tydlig offert med mycket bra information. En sak som jag reagerade på under byggtiden var en yrkesstolthet utöver det vanliga hos DM TAK. Det fanns en genuin vilja att göra ett bra jobb hela vägen från arbetsledning ned till hantverkarna. Ovanligt bra kommunikation i allt från var de behövde placera containers och byggmaterial till information om hur det gick och om det tillstött något oväntat. Jag rekommenderar gärna DM TAK.”

Marcus Fordal, ordförande. BRF Gamla Brandstationen, Bromma
Ulvsundavägen

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här