Nytt lertegel till Brf Munkmora Skyttevägen

Kundgrupp BRF
Uppdrag Takläggning

Takläggning på Skyttevägen i Gustavsberg av DM TAK.

Alldeles intill skogsbrynet ligger Brf Munkmora på Skyttevägen i Gustavsberg med sina 11 huskroppar. Gamla taket var angripet av mossa och lavar, vilket färgade stora delar av taket grönt och svart. Men huvudsakliga problemet var läckage. De gamla takpannorna avlägsnades och ny underlagspapp lades, tillsammans med fräsch läkt som bär upp de nya takpannorna av enkupigt lertegel. På grund av den något för låga taklutningen så var Moniers falsade Nova-panna ett utmärkt val. De tegelröda pannorna harmonierar vackert med de gula fasaderna, och fastigheterna fick ett lyft som förhöjde helhetsintrycket avsevärt.  De plåtdetaljer som monterades matchade självklart de övriga färgerna på taket. 

Gångbryggor monterades längs med nocken, och kompletterades med räcke vid takluckorna i enlighet med de senaste säkerhetsbestämmelserna. Det moderna vajersystemet gör det lättare och säkrare för takarbetare att röra sig på taket, och kortar ner den tid som krävs för exempelvis snöskottning

Takläggning - Skyttevägen 1

Våra ca 50 år gamla tak var i stort behov av reparation, flera av våra fastigheter hade börjat läcka. Vi tog in en konsult för att göra en korrekt anbudsförfrågan. DM TAK kändes seriösa och hade ett bra pris.
Vi har inte ångrat en sekund att vi valde dem. Vi tyckte att de hade en lite väl optimistisk tidsplan, men de höll den. De var snabba med att höra av sig när det uppstod något problem och förklarade samt gav förslag på åtgärder. Vi kunde enkelt fatta beslut. Gick något snett, vilket det alltid gör vid en stor ombyggnation, var de snabba på att rätta till det.
De visade generellt sett ett stort ansvarstagande och hade bra kommunikation med både de boende och oss i styrelsen. Behövde de exempelvis jobba en helg satte de upp lappar i portuppgångarna och förklarade varför. Och framför allt blev slutresultatet helt perfekt.
Jag rekommenderar gärna DM TAK för liknande uppdrag.

Jan Malmström, ordförande.

Takläggning - Skyttevägen 2
Takläggning - Skyttevägen 3
Takläggning - Skyttevägen 4
Takläggning - Skyttevägen 5
Takläggning - Skyttevägen 6
Takläggning - Skyttevägen 7
Takläggning - Skyttevägen 8
Takläggning - Skyttevägen 9
Takläggning - Skyttevägen 10
Takläggning - Skyttevägen 11
Takläggning - Skyttevägen 12

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här