Brandstation-Bromma
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Takläggning – Gamla Brandstationen

Anrika Gamla Brandstationen i Bromma får sitt tak restaurerat

Takläggning

BRF

När man nu åker på Ulvsundavägen mot Bromma flygplats, kan man se Gamla Brandstationens tak i ny prakt. En byggnad från 1915 med brant tak och mycket plåtdetaljer som kräver hög kompetens för att bli säkert, snyggt och tätt.

Det gamla taket som på åttiotalet lades om till betongpannor, revs nu 2018. Vid rivningen upptäcktes både takstolar och brädor som ruttnat på grund av de små läckor som pågått under en längre tid.

Efter reparationer av trädetaljer så monterades en ny tjockare och mer elastisk underlagspapp. Därefter lades ny grövre läkt och på det monterades nya Vittinge lertegelpannor för att återskapa takets originalutseende. Samtliga plåtdetaljer byttes ut till perfekt måttanpassade plåtbeslag som nu bland annat kröner 19 fönsterkupor, 8 skorstenar, 73 meter fotränna och 2 takluckor.

I samband med renoveringen reparerades även några skorstenar och till sist monterades ett komplett system av taksäkerhet enligt dagens standard med snörasskydd, gångbryggor längs nock och takstegar jämnt fördelade över de olika takpartierna vilket gör det möjligt för takservicepersonal att underhålla taket framöver, vilket i sin tur kommer förlänga takets livslängd.

Gamla brandstationen står nu åter stolt med sitt nya DM-TAK.

Ulvsundavägen-34-Bromma-gårdssida-1024×682.jpg
Brandstation-Bromma-3
Ulvsundavägen-34-Bromma-gatusida-1024×682.jpg
Brandstation-Bromma-1

Vi hade naturligtvis flera takläggare som kom och inspekterade taket. DM TAK var mer noga vid sin takinspektion, jämfört med de andra takentreprenörer. Och gav ett väldigt erfaret intryck. De kom på ett informationsmöte med medlemmarna och visade bilder på takets skador, sakligt och utan överdrifter förklarade de vad som behövde göras och varför.
Sen lämnade de en tydlig offert med mycket bra information. En sak som jag reagerade på under byggtiden var en yrkesstolthet utöver det vanliga hos DM TAK. Det fanns en genuin vilja att göra ett bra jobb hela vägen från arbetsledning ned till hantverkarna. Ovanligt bra kommunikation i allt från var de behövde placera containers och byggmaterial till information om hur det gick och om det tillstött något oväntat. Jag rekommenderar gärna DM TAK.

Marcus Fordal, ordförande. BRF Gamla Brandstationen, Bromma

Dela referenscase

Relaterade kundcase

Takomläggning med återanvända takpannor

Takläggning – Nils Lövgrens väg

DM TAK fick förtroendet att utföra en takomläggning på Nils Lövgrens väg i Sköndal där de gamla takpannorna var i såpass gott skick att dom kunde återanvändas. De gamla takpannorna ger ett charmigt intryck och passar fint ihop med omgivningen. Nu är tak...
Gul fastighet med orangea lertegelpannor

Takläggning – Stockholmsvägen

Takomläggning på Stockholmsvägen i Enskede. Valet av nya takpannor landade på Vittinge tvåkupigt lertegel som passar fint ihop med fasaden. Vi monterade även ny taksäkerhet så man kan vistas på taket på ett säkert sätt.