Stora-Gungan-Hero
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Enskede

Takläggning i Enskede

Vi är experterna på tak i Enskede! Funderar du över hur taket på din fastighet mår? Eller är det dags för att lägga ett nytt tak? Med vår gedigna kunskap och vilja att ständigt förbättra branschen så har vi på DM TAK blivit en ledande takläggare för hustaken i Enskede.

Takläggare

Experter på takläggning i Enskede

Vi utför takarbeten runt om i hela Stockholm och är ett seriöst bolag som funnits sedan 2001. Vi har därför lång erfarenhet i branschen.

Vi är specialiserade på tegel- och betongpannor på flerbostadshus i Stockholm med omnejd.

Våra takmontörer strävar alltid efter att utföra takarbeten av högsta kvalité så vi kan lämna långa garantier till alla våra kunder.

Lång erfarenhet och stor yrkesstolthet inom takläggning med betong- och tegelpannor

Överväger du att lägga ett nytt tak? Då vill vi hjälpa dig!

Livslängden på ett tak varierar allt mellan 30 till 60 år. Allt hänger på hur bra man tar hand om det, med en regelbunden koll så kan man  upptäcka eventuella skador och läckor tidigt. 

Med vår gedigna kunskap och intresse av att ständigt vilja göra takbranschen bättre så har vi på DM TAK blivit en ledande takläggare i just Enskede. Vi hjälper er genom hela processen, från besiktning till takrenovering och anpassar materialet efter just ditt tak!

Vi är experter på takläggning och takrenovering med betong- och tegelpannor på bostadsrättsföreningar, flerbostadshus och kommersiella fastigheter, och har sedan starten 2001 fått många nöjda kunder bland bostadsrättsföreningar i Stockholm med kranskommuner.

Våra takmontörer har en lång erfarenhet och kunskap om olika takarbeten och takmaterial och strävar alltid efter att leverera tak av högsta kvalitet, vilket gör att vi kan lämna långa garantier till våra kunder så att de känner sig trygga och nöjda.

Våra takomläggningar i Enskede

Under årens gång så har vi gjort ett flertal takarbeten i Enskede och vi har fått många superfina referenser från kunder som har anlitat oss för takläggningar och takrenoveringar runt om i området. Vi på DM TAK har specialiserat oss inom betong- och tegeltak och vi servar bostadsrättsföreningar, ägare av flerbostadshus och kommersiella fastigheter.

Takomläggning utförd i Enskede.
Taksäkerhetsdetaljer på tak i Enskede.
Stora-Gungan-1
Stora-Gungan-4
Stora-Gungan-Hero

Enskede - charmiga och citynära villaområden

Enskede är ett populärt bostadsområde som ligger strax söder om Stockholm. I Enskede finns flera charmiga villaområden och möjligheten att leva villalivet i samband med närheten till city har gett området dess status som ett av de mest eftertraktade bostadsområdena i Stockholm. Det finns även en hel del naturnära flerbostadshus i områden som Stureby och Bandhagen och Enskede, Örby och Stureby är som egna små städer med många bekvämligheter.
Stora-Gungan-4

Projekt

DM TAK lägger nytt tak åt Brf Stora Gungans vackra tak i Enskede

Intill Sandsborgs tunnelbanestation, ligger en fin bostadsrättsförening bestående av tre huskroppar i typisk Enskedestil byggda i början av nittonhundratalet. De tre huskropparna ”omringar” en lummig trädgård som utgör en naturlig mötesplats och fristad för föreningens medlemmar och besökare.
Taken är så kallade mansardtak vilket ger mer användbart utrymme i lägenheterna högst upp. Takformen gör också att takmaterialet, speciellt på det branta fallet, utgör en stor del av husets karaktär. Tvåkupigt lertegel från Vittinge blev det självklara valet för Brf Stora Gungan och fick ersätta de uttjänade gamla betongpannorna.

Läs mer om projektet

Projekt

Bostadshus i Enskede får nytt tak av DM TAK

DM TAK blev anlitade för att byta tak på en länga bostadshus på Planterarvägen i Enskede. Vi lade om takpannor och installerade nya grå plåtdetaljer. Resultatet blev ett ljust och behagligt intryck. Snörasskydd installerades till sist, som skyddar de boende mot eventuell nedrasande snö och is.

Läs mer om projektet

Takomläggning utförd i Enskede.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Enskede

Fakta

Om Enskede

Enskede tillhör Söderort och är en del av stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör som består av stadsdelarna Enskedefältet, Enskede gård, Gamla Enskede, Bandhagen, Hagsätra, Högdalen, Johanneshov, Rågsved, Stureby, Årsta (förutom Årsta holmar), Örby och Östberga. I Enskede finns goda kommunikationsmöjligheter med tunnelbanans gröna linje.

Invånare: 96 916 (2019) 

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in, men professionella takläggare ser alltid till att städa upp efter sig vid dagens slut.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar så klart. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

land-14