7-1.jpg
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Takläggning – Isjaktsgränd

Takläggning - Isjaktsgränd

Takläggning

BRF

I lugna Västertorp i Hägersten ligger Isjaktsgränd. Där kan de boende njuta av de skogsområden som ligger runt knuten, och Parkleken Lugnet, som ligger precis intill huset, är ett populärt ställe för barnfamiljer. 

Vackert tegelröda tvåkupiga betongpannor av typen ”Jönåker elegant” användes. Gångbryggor med kompletterande räcken vid takluckorna gör det säkert för takarbetare att komma upp på och förflytta sig längs med taket. Snörasskydden gör att de boende slipper oroa sig för fallande snö och is. Plåtdetaljerna, inklusive kronan på skorstenen, går i ton med takpannorna.

Tillsammans med de sandfärgade fasaderna blir det tegelröda taket extra anslående på hösten då de omgivande lövträden skiftar färg, och byggnaden ger ett intryck av att vara ett med naturen.

7-1.jpg
6-2.jpg
4-6.jpg
3-6.jpg
2-8.jpg
1-10.jpg
Dela referenscase

Relaterade kundcase

Takomläggning med återanvända takpannor

Takläggning – Nils Lövgrens väg

DM TAK fick förtroendet att utföra en takomläggning på Nils Lövgrens väg i Sköndal där de gamla takpannorna var i såpass gott skick att dom kunde återanvändas. De gamla takpannorna ger ett charmigt intryck och passar fint ihop med omgivningen. Nu är tak...
Gul fastighet med orangea lertegelpannor

Takläggning – Stockholmsvägen

Takomläggning på Stockholmsvägen i Enskede. Valet av nya takpannor landade på Vittinge tvåkupigt lertegel som passar fint ihop med fasaden. Vi monterade även ny taksäkerhet så man kan vistas på taket på ett säkert sätt.