Valkyriavagen-7-Hallonbergen-5-2-1.jpg
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Takläggning – Valkyriavägen

Takläggning av DM TAK på Valkyriavägen 7, Sundbyberg

Takläggning

BRF

Bostadshuset på Valkyriavägen 7 i Sundbyberg har ett ovanligt pulpettak med 7 separata och parallella takfall (takytor) på ena sidan, och 3 på den andra sidan. Det var i behov av en omläggning och DM TAK fick uppdraget.

Tegelröda betongpannor lades och ljusgula plåtdetaljer monterades. Både pannorna och plåten harmonierar fint med fasadens gulaktiga tegelstenar. 

Något som saknades tidigare var bland annat takstegar och andra taksäkerhetsdetaljer, så sådana monterades, och uppfyller alla de senaste säkerhetsbestämmelserna. Dessa säkerhetsdetaljer innefattar takstegar, gångbryggor och räcken, som alla är i stålgrått och därför perfekt matchar plåtarna över husets balkonger. 

Vid de tre takluckorna och två fasadluckorna sattes räcken upp, för att göra det säkert att beträda taket för service och underhåll. 

Valkyriavagen-7-Hallonbergen-5-2-1.jpg
Dela referenscase

Relaterade kundcase

Takomläggning med återanvända takpannor

Takläggning – Nils Lövgrens väg

DM TAK fick förtroendet att utföra en takomläggning på Nils Lövgrens väg i Sköndal där de gamla takpannorna var i såpass gott skick att dom kunde återanvändas. De gamla takpannorna ger ett charmigt intryck och passar fint ihop med omgivningen. Nu är tak...
Gul fastighet med orangea lertegelpannor

Takläggning – Stockholmsvägen

Takomläggning på Stockholmsvägen i Enskede. Valet av nya takpannor landade på Vittinge tvåkupigt lertegel som passar fint ihop med fasaden. Vi monterade även ny taksäkerhet så man kan vistas på taket på ett säkert sätt.