1. Taktips
  2. /
  3. Taktips – Vajersystem

Att ha ett vajersystem underlättar otroligt mycket vid vistelse på taket. Man kan utföra sitt jobb effektivt och säkert. I den här videon visar jag detta.

Om det finns en risk för fritt fall så ska man alltid använda ett personligt fallskyddssystem. Så säger Arbetsmiljöverkets hemsida. Ett fallskyddssystem består av en helkroppssele, lina och en godkänd infästningspunkt på taket. Om man exempelvis ska rensa rännorna eller skotta snö måste man kunna ta sig dit på ett säkert sätt och finns det risk för fritt fall så måste man alltid vara kopplad. 

Ett mycket bra system för att kunna ta sig fram längs gångbryggorna på ett säkert sätt är ett så kallat vajersystem. Det är helt enkelt en vajer med en löpare som lätt glider med när man går längs gångbryggan. En väldigt bra sak med ett vajersystem är att man kan förflytta sig sidledes, vilket gör det både säkert och väldigt smidigt. 

Mitt tips till alla bostadsrättsföreningar och ägare av den här typen av fastigheter är att skaffa sig ett sånt här system, det är en relativt billig investering som man snabbt tjänar in.

Dela artikel

Relaterade nyheter

18 mars 2023

Takläggare i Solna

Takläggare i Solna Vi är experterna på tak i Solna! Funderar du över hur taket på din fastighet mår? Eller är det dags för att lägga ett nytt tak? Med vår gedig...
14 mars 2023

Takläggare i Huddinge

Takläggare i Huddinge Vi är experterna på tak i Huddinge! Funderar du över hur taket på din fastighet mår? Eller är det dags för att lägga ett nytt tak? Med vår...