Vi fick äran att lägga om taken på Skeviks Gård!

I början av året fick vi förtroendet att lägga om alla tak på Skeviks Gård. Ett roligt projekt som fick ett jättefint resultat! Vi intervjuade Ragnar Flink, VD på Skeviks Gård om hur han upplevde arbetet! 😊

 

Kan du berätta lite om historian om Skeviks gård?

Oj det är en lång historia! Idag så är det en hotell, spa och konferens anläggning och det har faktiskt varit hotell sedan 80-talet, men historien sträcker sig längre tillbaka än så.

Till en början så var det en bondgård som drevs av bonden Peder. Under 1700-talet kom det hit en sekt från Finland som gömde sig här kan man säga. De hade en egen tro som var olagligt under den här tiden. 

Lite senare under 1800-talet drevs Skeviks gård av Friluftsfrämjandet som gjorde det här till en plats för rörelse och motion, tills i början av 80-talet då anläggningen fick sina första hotellrum och vi som äger den nu har drivit gården sedan 2012.

Hur kommer det sig att det var läge för omläggning?

När vi tog över gården så gjorde vi olika besiktningar och vi visste att det fanns vissa utmaningar med husen. Speciellt huvudbyggnaden samt att vi haft problem med läckage. 

Vi hade en vision att vi skulle ha solcellspaneler så det ena har gjort det andra och nu känns det väldigt skönt att taken är säkrade flera år framåt. Har man fastigheter så behöver man investera i dem.

Vilka utmaningar fanns det?

En utmaning var dels att komma överens om ett upplägg. Alla typer av renoveringar som vi har gjort kräver en del planering eftersom att vi är ett hotell med gäster och att då ha pågående drift när gästerna vill ha det mysigt, lugnt och skönt är alltid en utmaning. Det är ju omgivningen vi säljer in och under tiden när det är en byggarbetsplats riskerar upplevelsen att störas. Och det är alltid den största utmaningen när vi gör dessa saker. 

Summan av det hela är att allting flöt på väldigt bra. För oss är det också viktigt att det går snabbt och att det är en balansgång. Att det blir klart fort och fungerar under vägen och det tänker behöver även våra entreprenörer som vi tar in ha också.

Hur känns det med nytt tak på fastigheterna?

Nu känns det jättebra. Det är vackra tak, gästerna är nöjda och solpanelerna är på plats och genererar el!

Är det något mer du vill tillägga?

Vi är väldigt nöjda med DM TAK:s arbete. Förarbete, arbetets gång och efterarbetet. Vi tycker allt gick jättebra.

Vi fick äran att lägga om taken på Skeviks Gård! 1
Vi fick äran att lägga om taken på Skeviks Gård! 2
Vi fick äran att lägga om taken på Skeviks Gård! 3

Prenumera på vår tidning

DM TAK – Är takläggare i Stockholm med lång erfarenhet inom takläggning, plåtslageri, takmålning samt alla typer av takarbeten.

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här