Takläggning utförd på Skyttevägen i Gustavsberg.
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Takläggning – Skyttevägen

Nytt lertegel till Brf Munkmora på Skyttevägen

Takläggning

BRF

Takläggning på Skyttevägen i Gustavsberg av DM TAK.

Alldeles intill skogsbrynet ligger Brf Munkmora på Skyttevägen i Gustavsberg med sina 11 huskroppar. Det gamla taket var angripet av mossa och lavar, vilket färgade stora delar av taket grönt och svart. Men huvudsakliga problemet var läckage.

De gamla takpannorna avlägsnades och ny underlagspapp lades, tillsammans med fräsch läkt som bär upp de nya takpannorna av enkupigt lertegel. På grund av den något för låga taklutningen så var Moniers falsade Nova-panna ett utmärkt val. De tegelröda pannorna harmonierar vackert med de gula fasaderna, och fastigheterna fick ett lyft som förhöjde helhetsintrycket avsevärt. De plåtdetaljer som monterades matchade självklart de övriga färgerna på taket. 

Gångbryggor monterades längs med nocken, och kompletterades med räcke vid takluckorna i enlighet med de senaste säkerhetsbestämmelserna. Det moderna vajersystemet gör det lättare och säkrare för takarbetare att röra sig på taket, och kortar ner den tid som krävs för exempelvis snöskottning.

11-1.jpg
12.jpg
10-1.jpg
9-2.jpg
6-5.jpg
2-16.jpg
8ejklar.jpg
5ej-klar.jpg
4ejklar.jpg
5ej-klar.jpg
3ejklar.jpg

Våra ca 50 år gamla tak var i stort behov av reparation, flera av våra fastigheter hade börjat läcka. Vi tog in en konsult för att göra en korrekt anbudsförfrågan. DM TAK kändes seriösa och hade ett bra pris. Vi har inte ångrat en sekund att vi valde dem.

Vi tyckte att de hade en lite väl optimistisk tidsplan, men de höll den. De var snabba med att höra av sig när det uppstod något problem och förklarade samt gav förslag på åtgärder. Vi kunde enkelt fatta beslut. Gick något snett, vilket det alltid gör vid en stor ombyggnation, var de snabba på att rätta till det.

De visade generellt sett ett stort ansvarstagande och hade bra kommunikation med både de boende och oss i styrelsen. Behövde de exempelvis jobba en helg satte de upp lappar i portuppgångarna och förklarade varför. Och framför allt blev slutresultatet helt perfekt.

Jag rekommenderar gärna DM TAK för liknande uppdrag.

Jan Malmström, ordförande.

Dela referenscase

Relaterade kundcase

Gul fastighet med röda tegelpannor

Sjöbjörnsvägen – Stockholm

DM TAK fick förtroendet att utföra en takomläggning på två fastigheter på Sjöbjörnsvägen i Stockholm. De nya taken fick fina tegelröda tegelpannor och ny taksäkerhet samt snörasskydd som passar fint ihop med taket. 
Ornöv 4, 132 32 Saltsjö-Boo-02 Hög

Takläggning – Ornövägen

DM TAK fick förtroendet att lägga om taket på två fastigheter på Ornövägen i i Saltsjö-Boo. Resultatet blev ett tätt tak som kommer hålla i många år. Taket fick nya gråa takpannor som passar fint med fasaden.